субота, 18. септембар 2010.

   Još jedna stvar iskopana iz maminog ormara, i to iz odeljka  ’’za po kući’’. Pamučna bela haljina na crne sitne cvetiće koja je, moglo bi se reći, dotrajala jer se sva razvukla i postala  nejednake dužine J. No, to me nije sprečilo (baš naprotiv, to me je oduševilo) da je obučem, i kombinujem sa raznim, naime nespojivim, glupostima.









Photography Jovana Đokić


четвртак, 16. септембар 2010.

Jovana vs. roze

   Jedna sam od onih koja roze boju ne moze da smisli, ili bar nije mogla do skoro, i kako vreme odmiče sve se više volimo. Sve je počelo kad sam prošle godine u Benettonu ugledala roze svilenu haljinu i to još sa cvetićima (ko me poznaje razumeće zašto pominjem i cvetiće). Tada sam je kupila povodom jedne svadbe (kad sam odlučila da fino izgledam tim povodom, onako, žensko i romantično) i nakon te terevenke visila je u ormaru apsolutno zaboravljena J, zapravo nije ona bila zaboravljena samo više nisam poželela da izgledam romantično, a i cipele koje sam nosila to veče prilično su nezgodne (neudobne, klizave, visoke...) ukoliko u njima planira da se provede više od sat vremena. I tako ja kupih udobnije sandale koje  fino idu uz sve te cvetiće, dodadoh još sitnicu i uspela sam da izgledam lepo (bar ja tako mislim)i ne preterano romantično.







Benetton haljina
Fox gornjak

   Moja divna mama oduvek pokušava da mi objasni da je roze boja lepa, i da mi lepo stoji, i da treba da je nosim, i da... sve po redu. Kupila je roze tuniku/haljinu (ko kako hoće da je nosi) pod izgovorom da će je, eto, ona nositi ako se meni ne sviđa (a znala je kad je kupovala u kakvim smo odnosima dotična boja i ja).
Nagovori mene žena bar da je probam, i dopala mi se moram priznati. Jao mama, mama , mama J




   Mamin ormar je prava riznica krpica iz raznih epoha. Iskopah ukrojenu roze (prljavo roze), visokog struka, uzanu suknju koja i te kako može da posluži. Obožavam vintage krpice.






Moschino vintage kosulja
Diesel kajis
Vintage suknja



Zara majica
Vintage suknja
Photography Jovana Đokić