среда, 27. октобар 2010.

ELLE PREMIUM










   Sve je spremno. Čaj, Stacey Kent i novi ELLE, i to premium izdanje. 3,2,1...uživancija počinje. Definitivno  sam ovaj broj najviše čekala zbog fotki Dušana Reljina (za sve koji ne znaju, jedan od najtraženijih modnih fotografa na svetu) o kojima ću posle reći koju ’’pametnu’’.
   Naslovna strana od extrakvalitetnog papira sa Natašom Vojnović (nisam oduševljena) i zlatnim slovima (opet ’’nisam oduševljena’’).  Apsolviram naslovnu i počinjem da listam . Nakon prelistavanja, studiozno počinjem da čitam redom.  ’’We love black’’, crne kombinacije svih poznatih kreatora za aktuelnu sezonu i to na različite načine, ekstravagantno, za dnevne poslove, rokenrol,seksi i naravno aksesoari... pa ko kako voli. Kao ljubitelj crne boje ovo mi se dopalo i ima stvarčica koje inspirišu i daju ideje. Kako se kroz ceo broj ponegde pominje animal print moram reći da jedva čekam da pokažem svoj primerak životinjice J(biće ovih dana). Onda, sedam smrtnih grehova, intervjui sa Mirjanom Karanović, Jelenom Janković, Goranom Paskaljvevićem, Ajom Jung,  Draganom Ognjenović, Milenom Zevu, Vojom Brajovićem, Kusturicom; ima i zvezda u usponu, ah da, i naravno tenisera ali ,čudo jedno, bez Đokovića...u svakom slučaju ima svega kao i obično, manje ili više korisnih saveta i predloga. Ono što me je oduševilo jeste tekst o Tini Modotti ( moj apsolutni favorit među ženama fotografima), to svakako nisam očekivala (nisam očekivala da ću u bilo kom našem časpoisu imati priliku da čitam o njoj pa čak ni u ReFoto-u), koliko sam bila odušvljena istovremeno  mi je bilo krivo što je kratak tekst L Anyway, hvala Jeleni Volić-Hellbusch i na ovo malo teksta (sigurno mi bilo više da na jednoj polovini strane ne seva neka reklama za osiguranje!!).
   A fotografije Dušana Reljina....razočarenje, očekivala sam mnogo više, ništa što do sada nisam viđala kod drugih fotografa (i to onih mnogo manje poznatih od njega). Ne kažem da su njegove fotke loše (baš naprotiv), samo u ovom broju Elle-a nije baš zablistao.
   I tako prolete  250 strana (na 52 strane su reklame i to su samo one preko cele strane, da ne spominjem one manje), a na 58. Strani Sonja Kovacs nosi fenomenalne čizme. Opustila se, videla šta sve ne mogu da priuštim sebi, i sada get back to the real life.

недеља, 24. октобар 2010.

четвртак, 21. октобар 2010.

   Ovu haljinu prosto obožavam.  Sećam se kada sam je kao mala  našla u bakinoj sobi ''do ulice'', i od tada zaljubljena u ovu haljinu. Konačno sam stasala i da je nosim :) Posebno mi je draga jer je bila moje pokojne bake iz Pariza, a sada je ja nosim :) 









понедељак, 18. октобар 2010.