четвртак, 16. септембар 2010.

Jovana vs. roze

   Jedna sam od onih koja roze boju ne moze da smisli, ili bar nije mogla do skoro, i kako vreme odmiče sve se više volimo. Sve je počelo kad sam prošle godine u Benettonu ugledala roze svilenu haljinu i to još sa cvetićima (ko me poznaje razumeće zašto pominjem i cvetiće). Tada sam je kupila povodom jedne svadbe (kad sam odlučila da fino izgledam tim povodom, onako, žensko i romantično) i nakon te terevenke visila je u ormaru apsolutno zaboravljena J, zapravo nije ona bila zaboravljena samo više nisam poželela da izgledam romantično, a i cipele koje sam nosila to veče prilično su nezgodne (neudobne, klizave, visoke...) ukoliko u njima planira da se provede više od sat vremena. I tako ja kupih udobnije sandale koje  fino idu uz sve te cvetiće, dodadoh još sitnicu i uspela sam da izgledam lepo (bar ja tako mislim)i ne preterano romantično.







Benetton haljina
Fox gornjak

   Moja divna mama oduvek pokušava da mi objasni da je roze boja lepa, i da mi lepo stoji, i da treba da je nosim, i da... sve po redu. Kupila je roze tuniku/haljinu (ko kako hoće da je nosi) pod izgovorom da će je, eto, ona nositi ako se meni ne sviđa (a znala je kad je kupovala u kakvim smo odnosima dotična boja i ja).
Nagovori mene žena bar da je probam, i dopala mi se moram priznati. Jao mama, mama , mama J




   Mamin ormar je prava riznica krpica iz raznih epoha. Iskopah ukrojenu roze (prljavo roze), visokog struka, uzanu suknju koja i te kako može da posluži. Obožavam vintage krpice.






Moschino vintage kosulja
Diesel kajis
Vintage suknja



Zara majica
Vintage suknja
Photography Jovana Đokić

5 коментара:

  1. Predivna si! I lepo ti stoji roze, ali razumem te jer sam i ja u istom odnosu sa tom bojom :D

    ОдговориИзбриши
  2. Roze ti zaista stoji savršeno!!! I češće je kombinuj!
    Sve mi se apsolutno dopada, ne znam gde prvo da pogledam :D
    Frizurica ti je fenomenalna!

    ОдговориИзбриши
  3. Draga Jovana,
    pratim blog odavno zbog odlicnih fotografija..sve pohvale za kreativnost i umece. Reci mi,molim te,mislim da sam negde procitala da si zavrsila turizam...pa me interesuje kakvo je tvoje iskustvo posle faksa,bavis li se turizmom i kako se jedan kreativac snalazi u takvom poslu?
    Veliki pozdrav Maja

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti Majo :)
      Uh, postavila si mi zeznuto pitanje :)
      Odmah nakon zavrsetka fakulteta zaposlila sam se u turističkoj agenciji, gde sam stekla ogromno iskustvo ali kreativnost je bila ravna nuli :/
      Posto sam se opredelila za kulturni turizam (racunajuci upravo na kreativnost) nadam se da cu se u buducnosti baviti upravom ovim oblikom.
      Pored turizma, bavim se fotografijom tako da mi je to izduvni ventil kada je kreativnost u pitanju :)

      Избриши